top of page

Warmte invangen

De TCT concentrator, welke door het Spaanse bedrijf TCT gefabriceerd wordt,  bestaat uit vier spiegels die het zonlicht zeer effectief richten op de collector. De spiegel beweegt mee met de zon zodat de maximale invangoppervlak de gehele dag optimaal benut wordt. De twee-assige tracker zorgt ervoor dat er geen verlies van invangcapaciteit verloren gaat doordat het  projectieoppervlak van de collector ten opzichte van de zon gedurende de dag maximaal blijft.

Zie de foto's hieronder.

Wat kunnen we hiermee bijvoorbeeld realiseren:

Seizoenswarmte voorziening in huis

Warmtevoorziening in huis wordt volledig “thermisch only” uitgevoerd. Dat geeft een zeker en betrouwbaar gevoel nu de leveringszekerheid van voldoende elektrische energie door overbelasting af gaat nemen. Samen met een waterwarmte opslagsysteem kan de warmtebehoefte alle dagen van het jaar gezekerd worden omdat de TCT units ongeveer 3000 kWh per jaar bruikbare warmte in Nederland weten in te vangen.

 

De kwaliteit en prestatie van de TCT units worden door een gecertiviceerd bedrijf getoetst en vastgelegd in het meegeleverde Solar Keymark Certificaat. Meer hierover in aanvullende bijlagen. Deze worden, naast berekeningen vooral ook getoetst door praktijkmetingen bij lage DNI en grote instralingsvariaties om de primaire- en secundaire “heatloss coefficient“ te kunnen bepalen.

fullsizeoutput_e03.jpeg
Foto_20190604_104338 (1).jpg
bottom of page